Prefectura transformată în cazemata „Florescu”: Oamenii prost îmbrăcați și jurnaliștii nu mai au voie să intre

single 14/07/2017 | 0 Comentarii

florescuPersoanele prost îmbrăcate sau cu haine murdare ori rupte nu mai pot intra în sediul Prefecturii Gorj. Și jurnaliștilor li s-a impus anumite restricții și nu mai au voie să intre cu aparate de fotografiat sau cu reportofoane. Toate aceste măsuri sunt prevăzute într-un ordin al Prefectului Județului Gorj.

Ordinul prevede anumite reguli de acces în Palatul Administrativ, iar cei care nu sunt îmbrăcați adecvat nu pot să intre în sediul Prefecturii: „Ținuta inacceptabilă include: pantaloni scurți, papuci de plajă, îmbrăcăminte indicând afilierea la o bandă sau alte obiecte de îmbrăcăminte cu caracter ofensator, vulgar, rasist, sexist, obscen, haine cu dedesene sau cuvinte sugestive, slogane. Nu vor fi permise articole de îmbrăcăminte sfâșiate, murdare și zdrențăroase, articolele de îmbrăcăminte provocatoare sau purtate provocator”, se arată în respectivul ordin.

Nici jurnaliștii nu mai au voie în sediul Prefecturii

Intrarea jurnaliștilor cu aparatură de înregistrare este interzisă: „Este de asemenea interzis accesul persoanelor care au asupra lor aparatură de înregistrare, fotografiere, ascultare sau transmitere la distanță, cu excepția telefoanelor mobile, în afara situațiilor pentru care li s-a permis accesul, dacă s-a obținut aprobarea conducerii instituției și în limitele impuse de aceasta”.

„Să avem un control permanent asupra celor care au acces în zona respectivă”

Ciprian Florescu spune că nu este vorba de restricții, ci de reguli dintr-o societate civilizată: „Nu este vorba de o restricție, ci, pur și simplu, un document care să permită accesul oricărui cetățean din județul Gorj în Palatul Administrativ cu condiția ca noi, care ne desfășurăm activitatea în această instituție, să avem un control permanent asupra celor care au acces în zona respectivă. Nu facem nimic altceva decât să ne aliniem și noi și altor instituții aparținând Ministerului Afacerilor Interne. Intrăm într-o normalitate care sperăm să fie percepută așa cum trebuie de către cetățenii din județ. (…) Trebuie că cunoască faptul că atunci când vine într-o instituție trebuie să respecte anumite reguli și cum o societatea civilizată este bazată pe reguli cred că nu este nicio problemă cu respectarea acestora”. Prefectul Florescu spune că regulile se aplică și angajaților instituției și a observat funcționari: „Nu veți mai întâlni funcționari în ținute provocatoare după ce va intra în vigoare acest ordin”. Acesta spune că jurnaliștii vor intra doar însoțiți în instituție: „O să vină cineva și o să vă preia. Nu este un regulament făcut împotriva mass-mediei. Este exclus așa ceva. Este făcut pentru a ajunse la o normalizare. (…) Nu mă așteptam să am această reacție împotriva voastră”.

Post-ul Prefectura transformată în cazemata „Florescu”: Oamenii prost îmbrăcați și jurnaliștii nu mai au voie să intre apare prima dată în Impact In Gorj.

Vezi articol pe Impact In Gorj

Tags: , , , , , , , , ,

Sursa media: Impact in Gorj

RancaSki

Comenteaza

Trebuie sa fii Inregistrat ca sa poti comenta.

RancaSki