Pregătiri pentru Festivalul de la Tismana de Sf. Maria Mare

single 08/08/2019 | 0 Comentarii

Consiliul Județean Gorj, Consiliul local și Primăria Tismana, Centrul Județean pentru Conservarea și Promovarea Culturii Tradiționale Gorj, Ansamblul artistic profesionist “Doina Gorjului” și Școala Populară de artă Târgu Jiu organizează Festivalul concurs al Cântecului, jocului și portului gorjenesc Tismana 2019- ediția a 52-a.

Devenit tradițional pentru județul nostru, Festivalul-concurs de la Tismana este așteptat cu interes sporit atât de tinerii concurenți, interpreți ai cântecului și jocului popular, cât și de locuitorii orașului sau de vizitatorii din țară și de peste hotare, ce își dau întâlnire în fiecare an timp de două zile 14-15 august în această pitorească localitate gorjeană.

De la an la an, festivalul de la Tismana  a crescut, participând din ce în ce mai mulţi tineri foarte talentați. Sunt invitați în concurs interpreți din Gorj pentru secţiunile: soliști vocali, soliști instrumentiști, dansuri şi port popular.

Pentru soliști vocali și intrumentiști, vârsta de participare este între 15 şi 35 de ani. Pentru formațiile de dansuri, vârsta de participare este între 15 şi 60 ani şi au dreptul să se înscrie formaţii de dansuri mixte, cu minimum  6 perechi. Pentru fiecare localitate din Gorj numărul concurenților este de doi interpreți.

Festivalul concurs al Cântecului, jocului și portului gorjenesc Tismana se adresează interpreților și formațiilor de neprofesioniști.

Se vor acorda premii pentru fiecare secțiune. Acestea provin de la Consiliul Județean Gorj prin Centrul Județean pentru Conservarea și Promovarea Culturii Tradiționale Gorj (premiile I), Consiliul Local Tismana (premiile II), Centrul Județean pentru Conservarea și Promovarea Culturii Tradiționale Gorj (premiile III, premiul pentru Ansamblu nou înființat și trofeele festivalului), Școala Populară de Artă Tg-Jiu (mențiunile).

Premiile pentru port popular vor fi acordate de Ansamblul Artistic Profesionist “Doina Gorjului”.

 

Vezi articol pe Radio Omega

Tags: , , , , ,

Sursa media: Radio Omega

RancaSki

Comenteaza

Trebuie sa fii Inregistrat ca sa poti comenta.

RancaSki