Primăria Bustuchin va vinde energie electrică pe bursă. Parcul fotovoltaic a fost pus în funcțiune

single 20/03/2020 | 0 Comentarii

Parcul fotovoltaic din comuna Bustuchin a fost finalizat și livrează energie electrică în sistemul energetic național. A fost realizat de Primăria Bustuchin, printr-un împrumut în valoare de 363.000 de dolar acordat de Fondul Român pentru Eficienţă Energiei. Capacitatea de producție a parcului fotovoltaic este de 400 MW pe an. Banii trebuie returnați într-o perioadă de 84 de luni, cu un termen de grație de 12 luni. Potrivit proiectului, jumătate din producția de energie electrică a parcului fotovoltaic asigură consumul comunei, iar cealaltă jumătate va fi vândută, iar veniturile rezultate vor asigura plata ratei. Astfel, Primăria Bustuchin nu va mai plăti nimic pentru energia folosită pentru iluminatul public, funcționarea școlilor, a instituțiilor și asigurarea alimentării cu apă și canalizare.

Licență de la ANRE

Primarul localității Bustuchin, Ion Ciocea, așteaptă  ca Autoritatea Națională de Reglementare în Domeniul Energiei (ANRE) să emită licența pentru a putea vinde energie pe bursă: „Trebuie făcut procesul verbal într-o săptămână sau cel mult două, pentru că trebuie să obținem licența de la ANRE pentru a putea livra energie în sistemul energetic național și să vindem surplusul de energie pe care o producem pe bursă, pentru a avea un preț bun. Este o investiție benefică pentru că ne asigură independența energetică“.

Energie electrică fără

Sistemul de alimentare cu apă potabilă și canalizare se află într-o situație dificilă din cauza costurilor ridicate cu energia electrică. Parcul fotovoltaic ar putea să fie soluția salvatoare. „Sunt 15-16 oameni angajați. Nu se mai pot suporta cheltuielile. Se achită în jur de 30.000 de lei pe lună doar pentru energia electrică pentru stațiile de pompare pentru canalizare și pompele de apă. Societatea este sufocată de cheltuieli și atunci trebuie să găsesc o soluție de a organiza un serviciu public, pentru că la această societate nu pot fi acordate nici subvenții. Prin organizarea serviciului public se va putea asigura energia electrica produsă de parcul fotovoltaic, pentru că prin societate nu îmi dă voie legea“, a precizat primarul Ciocea.

Articolul Primăria Bustuchin va vinde energie electrică pe bursă. Parcul fotovoltaic a fost pus în funcțiune apare prima dată în Impact In Gorj.

Vezi articol pe Impact In Gorj

Tags: , , , , , , , , ,

Sursa media: Impact in Gorj

RancaSki

Comenteaza

Trebuie sa fii Inregistrat ca sa poti comenta.

RancaSki