Revolta unor beneficiar de la Casa „Iris“, după ce o persoană luată de pe stradă a fost adusă la centru

single 06/04/2020 | 0 Comentarii

Mai multe persoane fără locuinţă, care sunt cazate de mai mult timp la Casa „Iris“, centrul pentru persoane fără adpost din municipiul Târgu Jiu, s-au revoltat, la sfârşitul săptămânii trecute, după ce poliţiştii locali au adus o femeie găsită pe stradă, pe motiv că aceasta ar putea fi infectată cu noul coronavirus. Câteva persoane au ieşit chiar din centru, în momentul în care femeia a fost adusă. „A fost adusă o femeie fără niciun act medical. Voia să o bage aici. Am ieşit 3-4 inşi afară şi până la urmă a plecat. Poliţiştii locali au adus-o. Voiau s-o bage în izolator, dar acolo nu există un WC separat. Până ajunge la camera respectivă, trece prin incintă. Eu stau de cinci ani în centru. Sunt din Târgu Jiu. Suntem zece persoane la centru, în acest moment“.

DSP Gorj nu a făcut

Alina Toader, director al Direcţiei Publice de Protecţie Socială din cadrul Primăriei Târgu Jiu, a spus că Direcţia de Sănătate Publică (DSP) Gorj nu a stabilit vreun regulament cu privire la persoanele care intră în Casa „Iris“: „Am trimis o solicitare la DSP pentru a fi informaţi cu privire la modalitatea de introducere în centru a persoanelor fără adpost, dar nu am primit vreo adresă în acest sens, astfel că se procedează la fel ca şi până acum, dar cu o atenţie mai mare în privinţa stării de sănătate. Avem angajat un asistent medical care se ocupă cu verificarea stării de sănătate. Şi persoanele care se află pe stradă au dreptul de avea un adăpost, la fel cum l-au avut şi cei care se află acum în interior“.

Articolul Revolta unor beneficiar de la Casa „Iris“, după ce o persoană luată de pe stradă a fost adusă la centru apare prima dată în Impact In Gorj.

Vezi articol pe Impact In Gorj

Tags: , , , , , , , , , , ,

Sursa media: Impact in Gorj

RancaSki

Comenteaza

Trebuie sa fii Inregistrat ca sa poti comenta.

RancaSki