Rezumatul primei ninsori serioase de la Gorj. Accidente rutiere, trenuri trase pe dreapta, cetățeni nemulțumiți!

single 17/12/2018 | 0 Comentarii

Gorjul a avut în wekend parte de prima zăpadă serioasă, din acest an. Meteorologii au emis un cod de avertizare care s-a adeverit și care a creat probleme atât autorităților cât și participanților la trafic. În județ mai multe mașini au deraiat din cauza” surprizelor” de pe carosabil iar în orașe circulația s-a desfășurat cu dificultate, intervențiile fiind făcute doar printre reprizele scurte în care nu a nins. Cetățenii s-au plâns și în acest an de lipsa de reacție a autorităților însă de această data și vremea a îngreunat activitatea.

„Facem apel la populație să nu-și lase mașinile parcate la întâmplare pentru ca utilajele să poată intervenii prompt”, a fost declarația primarului înainte ca zăpada să acopere tot. Nici cetățenii nu s-au grăbit să țină cont de sfaturi, nici autoritățile nu s-au spetit cu munca. Așa că în mare parte orașul a adormit sub stratul gros de nea. Pe unele străzi, mai înguste, circulația s-a efectuat pe un singur sens iar printre blocuri pârtia a fost făcută de localnicii care avea nevoie de mașină pentru a se deplasa.

Pietoni, zburați!!

Trotuarele au devenit în urma zăpezii impracticabile. Sarcina revine deopotrivă locatarilor cât și autorităților însă nici la acest capitol nu stăm bine. În stațiile de troleu s-au format munți uriași de zăpadă pe care cu greu călători i-au putut traversa. „ Nu pot mamă să urc! Uite cum o ridicară pe trotuar, păi eu bătrână îmi rup oasele pe mormanul ăsta de zăpadă. Ce să fac să zbor? Vai de noi!”, a exclamat o bătrână care a avut nevoie de sprijin să ajungă în troleu.

Un cartier al nimănui

În cartierul Narciselor din municipiul Târgu Jiu, localnici și-au făcut cruce când au văzut mormanele de zăpadă. Niciun utilaj nu a intervenit pentru a curăța nămeții de pe carosabil, cetățenii acestui cartier fiind de și de această dată marginalizați. Sub greutatea zăpezii firele de cablu și internet în zonă au cedat, oamenii fiind speriați să nu rămână și în beznă.

Evenimente neplăcute și viscol la Rânca

În județ probleme mai fost pe Defileul Jiului dar și pe drumurile naționale. Drumarii susțin că s-a acționat, cetățenii îi contrazic. Un tir a derapat în satul Vârtopu, comuna Ciuperceni, blocând traficul pe DN67. Și la Rânca a nins mult și a viscolit. A nins abundent în tot județul. Cel mai mult a nins în zona montană înaltă. La Rânca, am avut și o misiune ceva mai grea din cauza vântului. A fost viscol, iar pe șosea s-au format suluri de zăpadă. Au acționat permanent utilajele cu lamă și o freză, a fost răspândit material antiderapant. Din fericire, nu au fost probleme”, a spus Cristi Tudor, reprezentant al Secției de Drumuri Naționale Târgu Jiu.

Trenuri fără alimentare, trase pe dreapta

Și rețeaua feroviară a avut de suferit de pe urma căderilor masive de zăpadă. Din cauza lipsei de tensiune în reţeaua de contact, circulaţia feroviară pe secţia de cale ferată 202 Târgu Jiu – Filiaşi a fost întreruptă. Astfel, trenul InterRegio 1822, care se deplasează pe relaţia Arad – Bucureşti Nord, a fost duminică dimineța oprit în linie curentă între staţiile CF Budieni şi Copăcioasa, în judeţul Gorj.

Articolul Rezumatul primei ninsori serioase de la Gorj. Accidente rutiere, trenuri trase pe dreapta, cetățeni nemulțumiți! apare prima dată în Impact In Gorj.

Vezi articol pe Impact In Gorj

Tags: , , , , , , , , , , ,

Sursa media: Impact in Gorj

RancaSki

Comenteaza

Trebuie sa fii Inregistrat ca sa poti comenta.

RancaSki