Romanescu vs. Aparegio pe facebook! Vezi de ce

single 13/03/2020 | 0 Comentarii

Scandal în mediul online între primarul Marcel Romanescu și conducerea Aparegio. Societatea care furnizează apă în oraș este acuzată că în plină epidemie cu COVID 19 intenționează să decupleze mai multe scări de bloc de la rețeaua cu apă pentru neplată. Cei arătați cu degetul se apără și spun că relatările primarului sunt false. Pe de altă parte Aparegio nu încurajează neplata doar pentru că întreg mapamondul trece printr-un episod de pandemie.

Pe o rețea de socializare primarul Marcel Romanescu a postat mai multe fotografi cu somații lăsate de Aparegio în scările de bloc, rău-platnice. Potrivit mesajului cetățenii care au datorii către furnizor sunt rugați să le achite, altfel riscând să rămână fără apă la robinete. Îndemnul l-a deranjat pe edilul din Târgu Jiu care nu consideră oportună o astfel de somație, având în vedere contextul actual. „În plină criză generată de coronavirus, Aparegio amenință asociațiile de proprietari cu debranșarea! Au apărut pe la scările unor blocuri din municipiul Târgu Jiu înștiințări de la societatea de apă și canal conform cărora urmează debranșări! În aceste momente dificile, în care se impun măsuri stricte de igienă, APAREGIO vine cu amenințări către populație. Înțeleg că e nevoie de un buget uriaș ca să poată suporta salariile imense ale pilelor angajate acolo, dar să ajungi să ameninți oamenii pentru a strânge bani este înjositor. Oare unde sunt investițiile pe care societatea ar fi trebuit să le facă în oraș? Sper că APAREGIO va renunța la amenințări în această perioadă foarte dificilă pentru noi toți. Consiliul Județean Gorj, Prefectura și chiar conducerea PSD, adică cei care îl susțin în funcție pe directorul Pătrășcoiu, ar trebui să se gândească, în primul rând, la cetățenii care acum traversează o perioadă extrem de dificilă!”, a transmis Romanescu.

Instituțiile statului, notificate

Edilul a notificat instituțiile statului pentru ca amenințarea să nu fie dusă la îndeplinire. “Am notificat toate instituțiile abilitate și așteptăm un răspuns în privința amenințărilor APAREGIO de sistare a furnizării apei potabile pentru restanțe. Nu pot accepta ca în astfel de momente cetățenii să rămână fără apă! Din punctul nostru de vedere o astfel de decizie este un atentat la sănătatea publică. Este o situație de criză și trebuie să ne unim eforturile pentru a o depăși”, a mai anunțat primarul Romanescu.

Campanie electorală

Societatea Aparegio susține însă că edilul exagerează și că pozele respective sunt de fapt un trucaj ieftin. Romanescu este acuzat că își face campanie electorală. “Domnule Primar al municipiului Târgu-Jiu, Marcel Romanescu, referitor la postarea dumneavoastra de pe Facebook, considerăm că este o dezinformare grosolană a populației despre faptul că societatea noastră, în această perioadă de criză, se ocupă cu: ”amenințări cu debranșarea asociațiilor de proprietari”. Afirmația este total nereală și fictivă!!! Fotografia postată de dumneavoastră pe pagina de socializare, cu acel aviz de debranșare, este trucată!!! Vă rugăm să vă uitați mai întâi la data când a fost emisă (27.02.2020). Oare nu este înainte de a fi declanșată situația de urgență?! Totodată, vă rugăm  să aveți în vedere suma pe care o datorează asociația de proprietari, respectiv 90.000 lei, în loc de 189.979 lei. Vă întrebăm, ați uitat să puneți cifra ”1” în fața sumei sau ați făcut-o intenționat?! Domnule primar, vă anunțăm că suntem și noi constienți de gravitatea situației; nu trebuie să ne aduceți la cunoștință nici dumneavoastră, nici partidele politice, de faptul că populația are nevoie de apă în această perioadă! Vă spunem CLAR, atât dumneavoastră, cât și celor interesați, că, în această perioadă, compania de apa-canal a venit în sprijinul abonaților săi, au fost făcute înțelegeri de plată cu administratorii asociatiilor de proprietari! Oare nu credeți că dumneavoastră ar trebui să informați cetatenii cu privire la măsurile de protecție luate și comportamentul acestora în această perioadă? De ce vă grăbiți sa aruncați vina cum că am fi niste iresponsabili și nu ne gândim la gravitatea problemei cauzată de virusul COVID-19? Chiar trebuie să vă aducem la cunoștința că, din punct de vedere legislativ, activitatea trebuie să se desfășoare într-un cadru normal și firesc?! Dumneavoastră, oare, la primărie, în situația actuală (situația de urgență COVID-19), plătiți taxele și impozitele locale pentru cetățenii din Târgu-Jiu?! Este rușinos să vă faceți campanie electorală în această situație de criză mondială și vă aducem la cunoștință și dumneavoastră faptul că apa este o necesitate, nu un lux!!! Vă asigurăm că noi suntem foarte conștienți de acest lucru”, a transmis conducerea Aparegio.

Articolul Romanescu vs. Aparegio pe facebook! Vezi de ce apare prima dată în Impact In Gorj.

Vezi articol pe Impact In Gorj

Tags: , , ,

Sursa media: Impact in Gorj

RancaSki

Comenteaza

Trebuie sa fii Inregistrat ca sa poti comenta.

RancaSki