Romii internați cu coronavirus dau bătăi de cap personalului din spital

single 12/07/2020 | 0 Comentarii

Romii depistați și internați cu coronavirus dau bătăi de cap personalului care asigur actul medical. Managerul Spitalului din Târgu Cărbunești susține că cetățenii de etnie au pretenții de hotel, unele cereri fiind aberante. Numărul persoanelor internate în unitatea suport covid a depășit 100 de cazuri.

Creșteri alarmante de cazuri pozitive cu coronavirus în Gorj. Cele mai multe depistate vizează cetățenii de etnie care au și beneficiat de testări în masă, în ultima perioadă. Din păcate focarele sunt în plină evoluție în ciuda eforturilor făcute de autorități de a limita dezvoltarea acestora. Ajunși fie pe picioarele lor la spital sau aduși cu izolate, romi au o atitudine sfidătoare. În Târgu Cărbunești conducerea spitalului afirmă că acest tip e pacienți le dau de furcă.

Cafea la poftă

„La Spitalul din Târgu Cărbunești sunt internați 120 de pacienți, 10 pe terapie intensivă. Dacă noi, ca județ, am stat destul de bine în privința cazurilor, acum, pentru că nu respectăm normele de bun simț am ajuns la acest număr. 60% dintre pacienții internați la noi sunt din cartierele de romi. Acești pacienți ne dau bătăi de cap. Au numai pretenții. Unul dintre pacienți ne-a cerut un espressor de cafea sau de ceai. Solicită să schimbăm, după fiecare pacient care pleacă, capacul de la wc. Eu le-am explicat că aici nu este hotel. Vor să-i pune câte doi în salon, cu rude, cu persoane cu care au ei afinități. Unii au o stare de sănătate critică, alții au început să aibă o stare mai bună”, a transmis managerul Constantin Târziu.

Articolul Romii internați cu coronavirus dau bătăi de cap personalului din spital apare prima dată în Impact in Gorj.

Vezi articol pe Impact in Gorj

Tags: , , , , ,

Sursa media: Impact in Gorj

RancaSki

Comenteaza

Trebuie sa fii Inregistrat ca sa poti comenta.

RancaSki