ȘCOALĂ DE ȘOFERI SPECIALĂ

single 13/03/2018 | 0 Comentarii

Persoanele cu dizabilitati din judetul Gorj pot obtine permisul de conducere mult mai usor. In urma numeroaselor sesizari facute de astfel de persoane, un instructor auto din municipiul Targu Jiu a luat atitudine. A investit mai bine de 8 mii de euro intr-un autoturism, pentru a le oferi sansa persoanelor cu probleme locomotorii sa faca scoala de soferi cat mai aproape de casa. Pana acum, cei ce se aflau in aceasta situatie erau nevoiti sa mearga pana la Bucuresti pentru a sustine proba practica.
Daniel, un tanar de 31 de ani cu probleme locomotorii a fost primul viitor sofer care s-a urcat la volanul unei masini create special pentru el. Aceasta sansa i-a fost oferita de un instructor auto din Targu Jiu, care si-a indreptat privirea si spre persoanele cu handicap. Omul a investit aproximativ 8 mii de euro in autoturism.
Daniel a fost cel care l-a convins pe instructor sa adapteze masina special pentru persoanele cu dizabilitati.
Acesta a ajuns intr-un scaun cu rotile dupa ce a cazut de la o inaltime de 8 metri. De atunci, viata lui Daniel s-a schimbat radical.
Cu o simpla apasare de maneta, masina accelereaza, punandu-se astfel in miscare, iar atunci cand maneta este trasa in spate, autoturismul franeaza.
Acest autoturism este primul din Oltenia modificat special pentru o scoala de soferi. Pana acum, cursantii erau nevoiti sa mearga la Campina sau la Bucuresti pentru a face scoala de soferi.

Articolul ȘCOALĂ DE ȘOFERI SPECIALĂ apare prima dată în Tele 3.

Vezi articol pe Tele 3

Tags: , ,

Sursa media: TV Tele 3 Gorj

RancaSki

Comenteaza

Trebuie sa fii Inregistrat ca sa poti comenta.

RancaSki