“Sectorul energetic românesc are nevoie de investiții”

single 17/04/2020 | 0 Comentarii

Fostul secretar de stat din Ministeru Energiei, Andrei Maioreanu consideră că acum este momentul ca în CEO să se dea drumul la investiții. Politicianul aduce în prim plan Stategia Energetică a României, proiect care s-a lucrat mai bine de un an dar care a rămas în sertar după plecarea PSD de la guvernare.

Printr-o postare publică Andrei Maioreanu îndeamnă la investiții în sectorul energetic, în ciuda pandemiei. “Presiunea deficitului nu mai există, iar relansarea economică ține mai ales de capitolul investițiilor”. afirmă fostul secretar de stat.

“Când am plecat din funcția de secretar de stat în Ministerul Energiei, am lăsat celor care au venit la putere o Strategie Energetică a României care trecuse de consultarea publică și era în stadiul consultării transfrontieră, așa cum prevede legea. A trecut aproape o jumătate de an. Strategia este acum un document mort. Am spus-o și atunci, am prevăzut acest lucru și în Strategie, documentul poate fi îmbunătățit. Evoluțiile din domeniul acesta sunt supuse unor condiționări date de piață, de dezvoltarea tehnologiilor sau de politicile asumate la nivelul Uniunii Europene. Orice îmbunătățire este bine-venită. Dar scopul acestei Strategii era – și este – creșterea domeniului energetic românesc. Chiar dacă noua guvernare are o viziune diferită de ceea ce ne-am propus prin acest document (la care au lucrat zeci de specialiști din companii energetice, instituții, minister, mediul universitar și academic), un lucru este clar: sectorul energetic românesc are nevoie de investiții. În această perioadă grea pentru toată lumea, în care mulți dintre noi stăm acasă, iar motoarele economiei sunt subturate, am putea începe investițiile în domeniu. Presiunea deficitului nu mai există, iar relansarea economică ține mai ales de capitolul investițiilor. Și tot de acest capitol ține și viitorul sectorului energetic românesc”, a transmis Andrei Maioreanu

Fără orizont!

În discuție a intervenit și fostul director al CEO, Sorinel Boza care a comentat rapid la postarea lui Maioreanu. În opinia acestuia la ora actuală nu există o direcție clară pntru sectorul energetic.  “Am făcut o afirmație intr-un document pe care l-am trimis Consiliului Director al CNR-CME legată de subiectul Strategia energetică , afirmație pe care mi-o mențin și o voi menține mult timp de acum încolo! Fără o strategie energetică nationala suntem ca și fără un Orizont! Documentul la care am muncit TOTI mai mult de 1 an de zile a fost un document bun ce trebuia doar ajustat cu noile viziuni și noile direcții primite de la UE. E mare păcat ca astăzi când toți vorbim de re-startare și repornire a economiei României , nu avem o direcție agreata de toți actorii din acest segment al economiei acestei tari”, a comentat  Sorinel Boza, membru în Directoratul CEO.

Articolul “Sectorul energetic românesc are nevoie de investiții” apare prima dată în Impact In Gorj.

Vezi articol pe Impact In Gorj

Tags: , , , ,

Sursa media: Impact in Gorj

RancaSki

Comenteaza

Trebuie sa fii Inregistrat ca sa poti comenta.

RancaSki