Semnal de alarmă tras de un părinte din Târgu Jiu: „Doamne ferește de o tragedie“

single 13/02/2020 | 0 Comentarii

Poliția Locală Târgu Jiu a postat mai multe fotografii pe pagina de Facebook în care prezintă modul scandalos în care unii șoferi și-au parcat autoturismele pe străzile din Târgu Jiu. Astfel de situații, susțin polițiștii locali, pot să reprezinte un factor de risc pentru pietoni, care pot să fier accidentați. Un părinte a făcut chiar o sesizare online cu privire la parcarea unor autoturisme din cauza cărora pietonii sunt nevoiți să pătrundă pe partea carosabilă: „În această situație, copiii trebuie să ocolească prin mijlocul străzii în traficul binecunoscut. Am un copil de nouă ani care vine singur acasă exact pe acest trotuar. Nu vreau să mă gândesc cum ocolește printre mașini strada. Nu este posibil să mai acceptăm așa ceva. Parchează și pe trecerile de pietoni din fața școlilor. Doamne ferește de o tragedie“.

„Trebui să ne pună pe toți pe gânduri“

„Mesajul acestui cetățean ar trebui să ne pună pe toți pe gânduri. Poliția Locală Târgu Jiu face un apel către cetățeni să semnaleze orice aspect care poate pune în pericol siguranța elevilor, mai ales în apropierea unităților de învățământ, la numărul de telefon 0253.22.54.34. Asigurăm cetățenii că echipajele noastre rutiere efectuează permanent acțiuni de prevenire în ceea ce privește oprirea, staționarea sau parcarea neregulamentară, fapte prevăzute în actele normative date în competență.

Pe lângă activitățile de prevenție desfășurate, polițiștii locali din cadrul Serviciului Circulație Rutieră aplică sancțiuni contravenționale conducătorilor auto care nu respectă prevederile legale, întrucât obstrucționarea trotuarelor sau a trecerilor de pietoni cu vehicule imobilizate reprezintă un real pericol pentru viața și integritatea fizică a persoanelor, dar în special a copiilor, a celor cu cărucioare pentru copii sau a celor cu mobilitate redusă. În anul 2019, polițiștii locali din cadrul Serviciului Circulație Rutieră au aplicat 5.528 sancțiuni contravenționale, 3.025 dintre acestea fiind constatate în conformitate cu prevederile Ordonanței de Urgență a Guvernului nr. 195 din 2002, privind circulația pe drumurile publice. S-au aplicat, totodată, 6.081 puncte de penalizare, în cea mai mare parte pentru oprire/staționare neregulamentară“, se arată în mesajul Poliției Locale Târgu Jiu.

Articolul Semnal de alarmă tras de un părinte din Târgu Jiu: „Doamne ferește de o tragedie“ apare prima dată în Impact In Gorj.

Vezi articol pe Impact In Gorj

Tags: , , , , , , ,

Sursa media: Impact in Gorj

RancaSki

Comenteaza

Trebuie sa fii Inregistrat ca sa poti comenta.

RancaSki