SOARTA LUCRĂRILOR DE PE JIU, DISCUTATĂ CU UȘILE ÎNCHISE

single 12/01/2018 | 0 Comentarii

Întâlnire cu ușile închise între autoritățile gorjene și oficialii de la București. O discuție legată de continuarea lucrărilor la cele două hidrocentrale de pe Jiu a avut loc, astăzi, la Prefectura Gorj unde presa nu a avut acces. Chiar dacă susțin că nu au nimic de ascuns, oficialii Prefecturii și ai Consiliului Județean au restricționat, din nou, accesul jurnaliștilor în sală.
Întalnirea a fost pusă la cale de Prefectura Gorj și Consiliul Județean. Cele două instituții au trimis o adresă oficială prin care chemau la discuții deputații și senatorii celor două județe implicate în această investiție – Gorj și Hunedoara. Tema principală: obiectivul de investiții Amenajarea hidroenergetică a raului Jiu pe sectorul Livezeni Bumbești și Hunedoara – perspective de realizare și dezvoltare. De fapt, oficialii, în frunte cu secretarul de stat Andrei Maioreanu și directorul Hidroelectrica Bogdan Badea, încearcă să găsească o cale prin care să atace o hotărâre definitivă obținută de ecologisti, cea care a anulat autorizațiile de construire în Defileul Jiului. La întalnire au participat și parlamentarii gorjeni, care ne-au dezvăluit scopul discuției.
Biologul Cătălin Dejeu susține că ceea ce autoritățile au în plan este o infracțiune.
Senatorul Scarlat Iriza crede că biologii și ONG-iștii nu doresc dezvoltarea țării. Acesta susține că, prin continuarea lucrărilor, nu există niciun pericol pentru habitatul zonal.
În ceea ce privește fondurile deja cheltuite, biologul susține că nu sunt o scuză.
Din păcate, părerea oficialilor din Ministerul Energiei nu am obținut-o, pentru că autoritățile gorjene au avut grijă să ne țină la ușă.

Articolul SOARTA LUCRĂRILOR DE PE JIU, DISCUTATĂ CU UȘILE ÎNCHISE apare prima dată în Tele 3.

Vezi articol pe Tele 3

Tags: , , , ,

Sursa media: TV Tele 3 Gorj

RancaSki

Comenteaza

Trebuie sa fii Inregistrat ca sa poti comenta.

RancaSki