Soţi pasionaţi de culturism, judecaţi pentru evaziune fiscală. Au încasat venituri considerabile din videochat

single 07/04/2020 | 0 Comentarii

Doi soţi pasionaţi din municipiul Târgu Jiu, practicanţi de culturism, sunt judecaţi pentru evaziune fiscală în formă continuată, pentru că au realizat venituri consistente din activităţi de videochat pe care nu le-au declarat. Prejudiciul stabilt de anchetatori se ridică la suma de aproximativ 300.000 de lei, la care se adaugă penalităţile şi dobânzile aferente.

Bianca şi Mihai Gabriel Feroiu sunt judecaţi de Tribunalul Gorj pentru comiterea infracţiunii de evaziune fiscală în formă continuată. Conform anchetatorilor, cei doi au realizat venituri considerabile din videochat timp de opt ani, în perioada 2009-2017, fără să le declare şi să plătească impozite.

Aveau mai multe conturi bancare

Potrivit rechizitoriul, aceştia deţineau mai multe conturi bancare în lei şi în valută. Doar femeia figura ca angajată la o firmă cu sediul în Alba Iulia ca agent de vânzări. „Cu ocazia cercetărilor efectuate s-a stabilit că inculpatul desfăşoară activităţi de tip video-chat, folosind username «Nemeth». (…) În ceea ce o privelte pe inculpata F.B., s-a stabilit faptul că aceasta este soţia numitului F.M.G., deţin mai multe proprietăţi şi este o persoană cunoscută cu preocupări în domeniul serviciilor de tip video chat“, se arată în rechizitoriu.

Încasau jumătate din suma

Cei doi primeau periodic sume de bani în euro şi dolari, fără a le declara la organele fiscale. Conform rechizitoriului întocmit de Parchetul de pe lângă Tribunalul Gorj, pentru a intra în direct cu Bianca, utilizatorii unui site de profil achitau un tarif între 3 şi 5 dolari pe minut, iar aceasta lua jumătate din suma încasată. La fel se întâmpla şi în cazul soţului, care intra pe un alt site destinat activităţii de videochat, unde tariful era cuprins între 3 şi 6 dolari pe minut.

Inspectorii din cadrul Administraţiei Judeţene a Finanţelor Publice Gorj au stabilt că Bianca Feroiu a prejudiciat bugetul de stat cu suma de aproape 175.000 de lei, reprezentând impozit pe profit, contribuţia la asigurările sociale de sănătate şi la asigurările sociale de stat, la care se adaugă penalităţi şi dobânzi. De asemenea, suma imputată soţului său este de aproximativ 128.000 de lei. Soţii au contestat raportul organelor fiscale.

Oamenii legii au luat măsura punerii sub sechestru a unui apartament.

Bianca Feroiu, campioană naţională la culturism

Bianca Feroiu a fost legimitată la Clubul Sportiv Universitatea Cluj şi în 2013 a obținut titlul național la Culturism Senioare, categoria open, și medalia de aur la culturism senioare-perechi.

Mihai Feroiu a fost suspendat din activitatea sportivă de către Federația Română de Culturism și Fitness, în 2009, după ce a fost depistat pozitiv la un control doping.

Articolul Soţi pasionaţi de culturism, judecaţi pentru evaziune fiscală. Au încasat venituri considerabile din videochat apare prima dată în Impact In Gorj.

Vezi articol pe Impact In Gorj

Tags: , , , , , , , , , ,

Sursa media: Impact in Gorj

RancaSki

Comenteaza

Trebuie sa fii Inregistrat ca sa poti comenta.

RancaSki