Statuia lui Brâncuși ar putea fi mutată în zona centrală. „Să rămână ceva după noi“

single 15/01/2020 | 0 Comentarii

Consilierul municipal Eduard Berca, de la PNL, vrea ca bustul marelui sculptor Constantin Brâncuși aflat în fața Casei de Cultură din Târgu Jiu să fie mutat în zona centrală, pentru a fi mult mai vizibil pentru cei vizitează orașul. Consilierul a spus că nu a văzut vreodată ca un turist să vină și să fotografieze monumentul, care se află într-un loc mai ascuns din cauza vegetației din zonă. Eduard Berca a declarat, la o emisiune de la Gorj Tv, că dorește ca acest proiect să fie realizat până când nu va pleca din Consiliul Local: „O să mă duc în Consiliul Local și o să le spun că eu o să-mi închei socotelile în șase luni de zile și am și eu un proiect, pentru că vreau să rămână ceva acolo. Nu pentru mine, pentru că sunt 21 de reprezentanți ai cetățenilor și să rămână ceva după noi, să finanțăm această mutare a statuii. Putem să facem măcar acest lucru, să-l aducem pe Brâncuși de sub copaci și să-l punem în centrul orașului ca să se uite lumea la ea și să facă poze la ea. Este o lucrare frumoasă“.

Statuia este realizată de sculptorul Ion Irimescu

Statuia lui Constantin Brâncuși aflată în fața Casei de Cultură din municipiul Târgu Jiu este realizată de sculptorul Ion Irimescu în anul 1976 cu ocazia centenarului marelui artist român.

Articolul Statuia lui Brâncuși ar putea fi mutată în zona centrală. „Să rămână ceva după noi“ apare prima dată în Impact In Gorj.

Vezi articol pe Impact In Gorj

Tags: , , , , , , , , , ,

Sursa media: Impact in Gorj

RancaSki

Comenteaza

Trebuie sa fii Inregistrat ca sa poti comenta.

RancaSki