Stimulent de risc social pentru asistenții DGASPC Gorj

single 22/05/2020 | 0 Comentarii

Angajații Direcției Generale de Asistență și Protecție a Copilului Gorj vor beneficia de stimulent de risc social. Este vorba despre cei peste 550 de salariați, asistenți sociali care își desfășoară activitatea în centrele pentru îngrijirea persoanelor vârstnice sau cu dizabilități din cadrul Direcției.

Guvernul a adoptat o Ordonanță de Urgență privind acordarea stimulentului de risc pentru 38.000 de asistenţi sociali, printre ei și angajați ai DGASPC Gorj. “Guvernul României a avut o măsură similară pentru partea de personal medical implicat în criza coronavirusului. De această dată, Guvernul României a aprobat, pentru o altă categorie importantă de personal, care s-a implicat în sprijinul persoanelor vârstnice – este vorba de 38.000 de asistenţi sociali – care vor beneficia de acest stimulent de risc social, cu o valoare de 1.150 de lei. Un efort de 45 de milioane de lei. Sprijinul acesta, referitor la stimulentul social, se acordă o singură dată, în sumă fixă şi este o formă de recompensare pentru cei care în această perioadă au avut grijă de cei care se află în centrele rezidenţiale, persoanele vârstnice, dar şi persoanele cu dizabilităţi”, a declarat ministrul Marcel Boloş.

14 zile de izolare

La Gorj, pe perioada stării de urgență, peste 550 de angajați ai Direcției Generale de Asistență și Protecție a Copilului Gorj au fost izolați la locul de muncă, timp de 14 zile. Conducerea unității a luat această măsură pentru a asigura protecția beneficiarilor din centrele sociale. Personalul a fost împărțit, atunci, în două ture, oamenii fiind nevoiți să stea departe de familie chiar în perioada sărbătorilor pascale.

Articolul Stimulent de risc social pentru asistenții DGASPC Gorj apare prima dată în Impact in Gorj.

Vezi articol pe Impact in Gorj

Tags: , , , , , ,

Sursa media: Impact in Gorj

RancaSki

Comenteaza

Trebuie sa fii Inregistrat ca sa poti comenta.

RancaSki