Suprafețe de pădure scoase din circuitul silvic

single 29/06/2020 | 0 Comentarii

Complexul Energetic Oltenia înregistrează încă o problemă complicată: Carierele sunt blocate din cauza lipsei fronturilor de lucru. În acest sens, Guvernul a adoptat o ordonanță pentru modificarea Codului Silvic.

Mai multe suprafețe de pădure au blocat fronturile de lucru ale carierelor din Gorj. În urma discuțiilor cu reprezentanți ai CEO și cu alte ministere, Guvernul a adoptat o Ordonanță de Urgență pentru modificare articolului 36 alin.6 din  Codul Silvic, urmând ca în următoarele zile să fie publicată în Monitorul Oficial. Astfel, Complexul Energetic Oltenia va putea face defrișări în zonele de interes. Pentru ca excavatoarele să poată înainta, este nevoie de tăierea unei suprafețe de circa 2,7 hectare de pădure.

De asemenea, va fi adoptată o hotărâre de guvern ce prevede scoaterea din circuitul silvic a suprafețelor de pădure din Cariera Roșiuța și Jilț Sud. Deputatul PNL de Gorj susține că problema este aproape rezolvată.

Odată cu extinderea fronturilor de lucru, se preconizează noi angajări, mai ales în producție. Un număr semnificativ de persoane vor ieși la pensie, conducând astfel la o altă  problemă care privește resursele umane.

Vezi articol pe

Tags: , , , ,

Sursa media: TV Acces

RancaSki

Comenteaza

Trebuie sa fii Inregistrat ca sa poti comenta.

RancaSki