Târgu Jiul poate scăpa de apa la program pe timp de secetă! Trei variante propuse de viceprimarul Aurel Popescu!

single 05/05/2020 | 0 Comentarii

Viceprimarul Aurel Popescu a purtat discuții cu conducerea Aparegio pentru a evita raționalizarea distribuirii de apă către populație. S-au pus pe hârtie mai multe variante de lucru ce pot fi puse în practică în termen scurt. Prin rezervoare de înmagazinare a apei dar și prin readucerea la viață a unei rețele mai vechi de alimentare cu apă, Târgu Jiul poate trece ușor peste seceta din vară.

Discuțiile au avut loc atât în contextul actualei perioade greu încercate, de pandemie, dar și pentru că lipsa ploilor poate atenua nevoia de apă din sol. Cum în fiecare an sunt probleme cu apă în Târgu Jiu din cauza secetei, autoritățile doresc să preîntâmpine astfel de neplăceri. Viceprimarul Aurel Popescu susține că s-a mers pe mai multe variante tocmai pentru ca investițiile să se facă progresiv și să nu se mai blocheze pe motiv că nu există fondurile necesare. „Am purtat discuții cu conducerea Aparegio, mai exact cu domnul Traian Pătrășcoiu pentru că am văzut încă odată cât de importantă este apa atât în această perioadă de pandemie cât și pe perioadă de secetă. Împreună am purtat discuții și cu alți factori de răspundere din cadrul operatorului regional APAREGIO și am găsit câteva variante care sunt imperios necesar să le abordăm pentru a evita probleme, pe viitor, în ceea ce privește furnizarea apei în Municipiul Târgu Jiu. Avem trei proiecte pe care le-am discutat cu directorul tehnic al Primăriei Raul Chiriac pentru a fi implementate în perioada următoare. Avem mai multe variante pe care le-am găsit alături de conducerea Aparegio. O primă idee este aceea de a realiza rezervoare de înmagazinare, unul de 300 metri cubi în incinta stație de tratare a apei de la Iezureni și unul de 200 metri cubi undeva pe lângă podul de la Turcinești. Vorbim despre o investiție care poate fi realizată într-un termen scurt, cu atât mai mult cu cât, la începutul acestui an, la discutarea bugetului pe 2020 , am votat în acel buget și această ideea de a realiza rezervoare de apă pentru perioadele de secetă. O altă ideea, cu o implicare mai mare,  este aceea de a relua alimentarea cu apă din rezerva de la Vaja- Clocotiș nefuncțională la ora aceasta, rețeaua fiind afectată în mai multe locuri. Este vorba despre o investiție mai delicată, care implică costuri mai mari și de aceea am gândit-o pe termen lung”, susține Aurel Popescu.

Lacul de la Sâmbotin, o soluție

Autoritățile iau în calcul și o altă sursă de apă. Dacă rezultatele prelevate indică un semnal pozitiv, lacul de la Turcinești ar putea fi un real sprijin. „Cea de-a treia soluție pe care o putem aborda, printr-o colaborare dintre Primărie și Aparegio, este una de rezervă,  și, anume realizare unei conducte din lacul de la Sâmbotin. Am rugat pe cei de la Aparegio să facă analize de apă, să scoată mai multe buletine de verificare și de măsurare a parametrilor pe care îi are apă din lac pentru a ști exact dacă putem aborda această temă ca și soluție de viitor pentru alimentarea Municipiului. Nu cred că cineva s-ar opune acestor teme, și, sunt convins că odată demarate aceste proceduri le vom duce la bun sfârșit”, a mai declarat viceprimarul Municipiului Târgu Jiu.

Articolul Târgu Jiul poate scăpa de apa la program pe timp de secetă! Trei variante propuse de viceprimarul Aurel Popescu! apare prima dată în Impact in Gorj.

Vezi articol pe Impact in Gorj

Tags: , , , , , , , , , , , ,

Sursa media: Impact in Gorj

RancaSki

Comenteaza

Trebuie sa fii Inregistrat ca sa poti comenta.

RancaSki