Turcinești- zonă cu potențial turistic ridicat

single 03/09/2018 | 0 Comentarii

Localitatea Turcinești a fost inclusă în lista zonelor cu potențial turistic ridicat. Asta înseamnă pentru comuna din apropierea municipiului Târgu Jiu șanse mai mari să obțină finanțare nerambursabilă pentru dezvoltarea infrastructurii turistice. Decizia a fost luată de Ministeru,l Turismului care în felul acesta înceracă să dea o mână de ajutor în teritoriu.

Ministerul Turismului a promovat, alături de Ministerul Dezvoltării și Administrației Publice, o Hotărâre de Guvern care introduce încă 6 noi localități în lista zonelor cu potențial turistic ridicat. Astfel, unitățile administrativ-teritoriale cuprinse în această listă vor avea prioritate la obținerea finanțării nerambursabile pentru dezvoltarea infrastructurii turistice. Zonele cu resurse turistice au șanse mai mari în atragerea finanțărilor nerambursabile. Astfel, proiectele de infrastructură turistică vor fi promovate cu prioritate în cadrul programelor naționale, regionale și județene de dezvoltare. „Dezvoltarea sustenabilă a turismului este una dintre prioritățile mele. Fiecare măsură a Guvernului are în vedere creșterea potențialului turistic, iar pentru acest lucru investițiile sunt vitale. Prin Hotărârea de Guvern adoptată, am crescut șansele ca zone cu adevărat minunate să devină mai ușor accesibile turiștilor. Cu banii pe care îi pot obține grație acestei noi clasificări, autoritățile locale pot dezvolta tot ceea ce înseamnă infrastructură turistică. Suntem conștienți că avem nevoie de investiții în turism și dovedim acest lucru prin aceste măsuri venite în sprijinul tuturor celor care cred în dezvoltarea României ca destinație turistică majoră”, a declarat ministrul Turismului, Bogdan Tif.

Turcinești, o comună de vizitat

Lista localităților care se bucură de acest privilegiu este alcătuit din unități administrativ-teritoriale din județele Buzău, Maramureș, Gorj,Călărași și Sibiu. Localitatea Turcinești este cunoscută în țară pentru recoltele bogate de fructe, totuși, ca turist ajuns aici poți vizita numeroase obiective turistice și lăcașe de cult. De-a lungul timpului săpăturile arheologice realizate au adus la suprafața satului Cartiu un cap de bou pietrificat, tot în zonă fiind descoperite oase, fragmente ceramice și urme de locuințe de tip bordei din epoca bronzului. Ca și lăcașe de cult, cele mai vizitate sunt Biserica de lemn Sfântul Gheorghe din satul Rugi dar și Adormirea Maicii Domnului.

Articolul Turcinești- zonă cu potențial turistic ridicat apare prima dată în Impact In Gorj.

Vezi articol pe Impact In Gorj

Tags: , , , ,

Sursa media: Impact in Gorj

RancaSki

Comenteaza

Trebuie sa fii Inregistrat ca sa poti comenta.

RancaSki