Un om de afaceri cu handicap, condamnat pentru evaziune fiscală. A aprovizionat cu produse spitalele din Gorj

single 22/01/2019 | 0 Comentarii

Un om de afaceri care suferă de un handicap a fost condamnat de Tribunalul Gorj la o pedeapsă de trei ani de închisoare cu suspendare. Ion Surdu, din comuna Brănești, a aprovizionat Spitalul Județean Gorj cu diverse produse, dar nu a putut să le prezinte reprezentanților ANAF facturi fiscale. Omul de afaceri nu are o mână în urma unui accident pe care l-a suferit în urmă cu 28 de ani. „A avut un accident de muncă și putea să se pensioneze, dar a preferat să muncească. A adus din Polonia fructe și produse, care au fost livrate cu succes la spitale. A cărat singur marfa din Polonia cu o dubiță de 3,5 tone, fără o mână, și a vândut-o la succes și la spital“, a spus avocatul omului de afaceri. Singura problemă a fost că nu a deținut documente pentru marfa livrată spitalelor. „Problema e că nu am primit acte pentru marfă, dar aceasta a existat. (…) Recunosc fapta și regret“, a spus Ion Surdu în fața instanței de judecată. Acesta este acuzat că a introdus în contabilitate 656 de facturi fiscale fictive.

Condamnat la trei ani închisoare cu suspendare

„Condamnă inculpatul Surdu Ion la 3 ani închisoare și pedeapsa complementară a interzicerii drepturilor prevăzute de art. 66 alin. 1 lit. a , b și g C.pen. pe o durată de 3 ani. Aplică inculpatului pedepsele accesorii prev. de art. 66 alin. 1 lit. a, b și g C.pen. În baza art. 91 C.pen. dispune suspendarea executării pedepsei sub supraveghere pe durata unui termen de supraveghere de 4 ani stabilit în condiţiile art. 92 alin. 1 C.pen.“, se arată în hotărârea instanței de judecată.
De asemenea, Ion Surdu trebuie să plătească statului peste un milion de lei: „Obligă inculpatul în solidar cu partea responsabilă civilmente SC. Udrus Prest SRL Brănești, jude?ul Gorj, prin lichidator judiciar Cabinet Individual de Insolvență Fătu Cosmin Iulius, cu sediul în Tg-Jiu, str. T.Vladimirescu, nr. 1-17, etaj 2, camera 7, județul Gorj la suma de 1.027.654 lei, reprezentând obligații fiscale principale“.

Condamnat să muncească în folosul comunității, la săpat sau la spații verzi

În ciuda faptului că omul de afaceri are mâna amputată, instanța de judecată a mai stabilit ca acesta să facă muncă în folosul comunității la săpat de șanțuri sau întreținere de spații verzi: „Obligă inculpatul ca pe durata termenului de supraveghere să respecte următoarele măsuri de supraveghere: (…) pe parcursul termenului de supraveghere inculpatul va presta o muncă neremunerată în folosul comunității pe o perioadă de 100 de zile la Primăria Tg-Jiu, județul Gorj, respectiv activități privind: întreţinere spaţii verzi; vopsitorii mobilier urban (bănci, indicatoare rutiere, coşuri de gunoi); asfaltări; balastări; săpat şanţuri; pietruiri; dalări sau la DGASPC Gorj, activități constând în activităţi de gospodărire; activităţi de întreţinere; activităţi de igienizare; activităţi de renovare; alte activităţi, în funcţie de calificările persoanei condamnate“, se mai arată în sentința instanței.

Articolul Un om de afaceri cu handicap, condamnat pentru evaziune fiscală. A aprovizionat cu produse spitalele din Gorj apare prima dată în Impact In Gorj.

Vezi articol pe Impact In Gorj

Tags: , , , , , , , , ,

Sursa media: Impact in Gorj

RancaSki

Comenteaza

Trebuie sa fii Inregistrat ca sa poti comenta.

RancaSki