Urșii amenință gospodăriile gorjenilor. A fost convocat Comitetul pentru Situații de Urgență

single 06/09/2017 | 0 Comentarii

Autoritățile județului Gorj vor să captureze animalele sălbatice care se apropie prea mult de gospodăriile oamenilor și să le elibereze, ulterior, în habitatul lor. În acest sens a fost convocat ieri Comitetul pentru Situații de Urgență. Ultima dată, un urs a fost prins într-un laț chiar lângă o grădină din orașul Novaci. Animalul a fost tranchilizat și eliberat, ulterior.

Prefectul de Gorj, Ciprian Florescu, a precizat că animalele care se vor apropia de locuințe vor fi tranchilizate și relocate: „Orice cetățean din țara asta cu capul pe umeri poate să fie de acord cu mine că în situația în care este în pericol viața unui om putem să apelăm și la alte metode. Noi discutăm strict despre procedura pe care noi trebuie să o aplicăm în momentul în care apar amenințări așa cum a fost și zilele trecute, animale sălbatice de talie mare care să ajungă să amenințe gospodăriile. Nu discutăm în momentul de față de uciderea lor, ci de procedura relocării în zonele în care își duc traiul în mod obișnuit”.

Directorul DSVSA Gorj se va deplasa la toate cazurile

Nicolae Călescu, directorul Direcției Sanitar-Veterinare, a precizat că se va deplasa personal la cazurile sesizate: „Împreună cu medicul care face această operațiune o să mă deplasez la această operațiune. Va fi tranchilizat animalul, după care va fi transportat în habitatul în care trebuie să trăiască“. Nicolae Călescu a spus că cetățenii pun lațuri pentru a stopa pătrunderea porcilor mistreților, dar în ultima perioadă trei urși au fost prinși în acestea.

Uciderea urșilor este interzisă prin lege

Nicolae Giorgi, directorul Agenției pentru Protecția Mediului (APM) Gorj, a precizat că se ia în calcul doar mutarea animalelor, uciderea acestora fiind interzisă: „E vorba de capturare și relocare. Dacă vor fi situații de urgență care implică alte proceduri atunci va trebui o autorizație care trebuie semnată chiar de ministrul mediului”.

Post-ul Urșii amenință gospodăriile gorjenilor. A fost convocat Comitetul pentru Situații de Urgență apare prima dată în Impact In Gorj.

Vezi articol pe Impact In Gorj

Tags: , , , , , , , , ,

Sursa media: Impact in Gorj

RancaSki

Comenteaza

Trebuie sa fii Inregistrat ca sa poti comenta.

RancaSki