Vizitele a patru miniștri din Guvernul Dăncilă, anunțate de președintele PSD Gorj, Mihai Weber

single 18/03/2019 | 0 Comentarii

Nume grele din Guvernul Dăncilă sunt așteptate săptămâna aceasta la Gorj. Președintele organizației județene a PSD, Mihai Weber, a anunțat că nu mai puțin de patru miniștri și-au programat vizite în județul nostru pentru zilele următoare. Șefii de la Transporturi, Cultură, Sănătate și Muncă sunt așteptați la Târgu Jiu pentru a pune pe tapet cele mai importante proiecte ale Guvernului în aceste domenii.

Infrastructura rutieră a Gorjului, mult-așteptata recalculare a pensiilor sau investițiile din spitale și calitatea actului medical sunt doar câteva dintre cele mai importante subiecte ce vor fi dezbătute la Târgu Jiu de către cele mai autorizate voci din Guvern. „Am planificat în cursul zilei de joi, în urma unei discuții cu ministrul Transporturilor și cu directorul Companiei Naționale de Investiții, o vizită în cursul acestei săptămâni privind stadiul tuturor lucrărilor de infrastructură rutieră importante pentru Gorj. Mă refer aici la centura ocolitoare, la DN 67 B Scoarța – Pitești, drumul care pleacă din Târgu Jiu și care este cam singurul tronson nereabilitat din Gorj, cel spre Tismana – Baia de Aramă. De asemenea, vom avea și cel mai autorizat glas, cel al ministrului și al directorului Companiei, de a ne spune exact stadiul în care se află drumul expres. După cum bine știți, deja a intrat în linie dreaptă. Nu numai studiul de fezabilitate este scos la licitație. Este un pachet, este și proiectul tehnic de execuție, care înseamnă că scurtează durata de execuție a acestei investiții. Din punctul meu de vedere, este cea mai importantă investiție pentru Gorj privind dezvoltarea economică a județului”, a declarat Mihai Weber, președintele PSD Gorj.

„Ministrul Sănătății va vedea starea unităților medicale”

Oficialii de la Sănătate și Cultură vor dezbate și ei la Târgu Jiu problemele din spitale sau posibilitățile de punere în valoare a operelor brâncușiene. „De asemenea, vom avea vizita ministrului Culturii în perioada imediat următoare. Toate aceste vizite se vor desfășura începând de săptămâna aceasta și în cursul lunii aprilie. Tot o prezență importantă pe care o așteptăm este și ministrul Sănătății. Așteptăm să vină și Corpul de Control, pentru că ordinul este semnat deja de ministrul Sănătății. Așteptăm să își facă treaba și să vedem care este rezultatul, iar după ce vom avea raportul vom trage concluziile necesare. Ministrul Sănătății va veni pentru a vedea starea unităților medicale din Gorj, punând foarte mare accent pe calitatea actului medical”, a mai explicat Mihai Weber.

Sindicaliști din minerit, față-n față cu ministrul Muncii

Președintele PSD Gorj vrea să îi pună față în față pe liderii de sindicat din minerit cu ministrul Muncii, care va explica la Târgu Jiu și care este planul Guvernului privind recalcularea pensiilor. „Vom avea, de asemenea, vizita ministrului Muncii, domnul Marius Budei, în perioada următoare. Am stabilit deja câteva întâlniri cu anumiți lideri de sindicat din minerit, cu reprezentanți ai Casei de Pensii, pentru că sunt anumite legi care trebuie aplicate. Trebuie recalculate pensiile pentru un număr de cel puțin 4.000-5.000 de oameni din Gorj, pentru cei cu grupele speciale, grupa II de muncă, și aici mă refer la cei care au lucrat în domeniul minier. Sunt câteva vizite pe care le așteptăm și din partea altor instituții, iar asta înseamnă că sunt concentrate eforturi pentru ca activitățile din Gorj să se desfășoare într-un mod liniar și cursiv”, a mai adăugat liderul social-democraților gorjeni.

Articolul Vizitele a patru miniștri din Guvernul Dăncilă, anunțate de președintele PSD Gorj, Mihai Weber apare prima dată în Impact In Gorj.

Vezi articol pe Impact In Gorj

Tags: , , , , , , , , ,

Sursa media: Impact in Gorj

RancaSki

Comenteaza

Trebuie sa fii Inregistrat ca sa poti comenta.

RancaSki