Zeci de elevi fac orele de curs în baruri! Jandarmii i-au „turnat” la școală

single 01/02/2018 | 0 Comentarii

Zeci de elevi din Târgu Jiu lipsesc zilnic de la ore fără ca profesorii să îi poată opri. Jandarmii gorjeni au desfăşurat o activitate de control în restaurante şi şcoli, acolo unde au găsit nu mai putin de 41 de chiulangii. Aceştia „studiau” conştiincioşi meniurile puse la dispoziţie de administratorii localurilor respective. Unităţile de învăţământ din care elevii fac parte au fost înştiinţate de urgenţă de oamenii legii, urmând ca în cel mai scurt timp să fie luate măsuri.

Jandarmii continuă să găsească elevi chiulangii prin baruri şi restaurante, în urma acţiunilor pe care le fac prin cartierele municipiului Târgu Jiu. Înarmaţi cu pixuri şi carneţele, oamenii legii au reuşit să noteze numele a peste 41 de elevi chiulangii. Tinerii lipseau de la cursuri fie pentru a juca biliard, fie pentru a bea o cafea. Aceştia nu au fost deloc surprinşi de prezenţa jandarmilor, care i-au legitimat, urmând să ia legătura cu directorii liceelor din care aceştia provin. Ca şi în urma controalelor trecute, cel mai probabil, chiulangiilor le va fi scăzută media la purtare.

„Jandarmii din cadrul compartimentului Prevenirea și Combaterea Faptelor Antisociale împreună cu reprezentanți ai Inspectoratului de Poliție Județean Gorj și ai Centrului de Prevenire, Evaluare și Consiliere Antidrog Gorj, au desfășurat o activitate de prevenire a delicvenței juvenile și a absenteismului școlar în municipiul Târgu-Jiu. Activitatea de prevenire s-a desfășurat în zona localurilor publice (baruri) din apropierea instituțiilor de învățământ, aflate în competența Jandarmeriei Gorj, ocazie cu care au fost depistați un număr de 41 de elevi aparținând unor instituții de învățământ din municipiul Târgu-Jiu, a căror situație va fi stabilită la nivelul școlilor și colegiilor pe care aceștia le frecventează”, arată un comunicat al Inspectoratului Județean de Jandarmi Gorj.

Întrebaţi de ce au lipsit de la ore, elevii, foarte „conştiincioşi”, au spus că au trecut să bea şi ei o cafea „ca tot omul”, semn că obişnuiesc să frecventeze aceste localuri. Acțiunile de acest tip sunt menite și să prevină absenteismul școlar.

Post-ul Zeci de elevi fac orele de curs în baruri! Jandarmii i-au „turnat” la școală apare prima dată în Impact In Gorj.

Vezi articol pe Impact In Gorj

Tags: , , , , , , ,

Sursa media: Impact in Gorj

RancaSki

Comenteaza

Trebuie sa fii Inregistrat ca sa poti comenta.

RancaSki