Zeci de gorjeni sărmani, ajutați de „Caravana bucuriei“

single 01/06/2020 | 0 Comentarii

Voluntarii Paraclisului Catedralei Mântuirii Neamului, cu sprijinul jandarmilor, au oferit, sâmbătă, 30 mai, pachete cu produse de strictă necesitate familiilor sărmane din localitățile Pinoasa, Câlcești, Vârţ si Rătez, din județul Gorj, în cadrul campaniei „Caravana bucuriei“ De asemenea, au fost ajutate și alte persoane aflate în situații dificile din județele Mehedinți și Dolj.

Ajutorul s-a îndreptat spre persoanele vulnerabile precum cele cu dizabilităţi, bătrânilor singuri, familiilor nevoiașe cu mulți copii si familiilor, unde adulţii si-au pierdut locurile de muncă.

Dănuț Prună, coordonatorul voluntarilor de la Paraclisul Catedralei Nationale, a declarat: „Am sprijinit si am adus bucurie în aceste comunităţi! Voluntarii sprijină satul românesc, mediul rural si aduc un mesaj de încurajare, arătând că nu degeaba aceasta catedrală se numește Catedrala Naţională. Este o catedrală vie și prezentă simbolic în orice loc al țării.(…) În cele trei județe vizitate, am sprijinit cazuri sociale complexe, de la familii monoparentale, bătrânii singuri, la persoane cu dizabilități și familii cu foarte mulţi copii. Am întâlnit aici familii cu 9, 10 si chiar 11 copii. Este impresionant! Vă dați seama cât de greu se descurcă aceste familii?!? Si nu doar in contextul acesta al pandemiei de COVID-19, ci și în general, cât de greu le este să le ofere hrană și educație atâtor copii. Așa că, vizita noastră, aici, a adus foarte mare bucurie, a încurajat toate aceste persoane, au văzut ca nu sunt singure și că în primul rând îl au pe Dumnezeu alături pentru ca acolo unde este Biserica prezenta – este Dumnezeu prezent. (…) Este foarte important ca două instituții fundamentale ale statului si-au unit forțele si au venit in sprijinul acestor comunităţi vulnerabile. Voluntarii CMN au mai avut colaborări cu Jandarmeria Romana si ne bazam pe faptul ca parteneriatul nostru va continua!”

Valoarea aproximativa a unui pachet oferit de voluntari este de 75 de lei. Până în prezent, au fost sprijinite material și moral  aproape 2.000 de familii din toată țara aflate in dificultate. Valoarea ajutorului acordat in total este de 143.250 lei.

În localitățile din Gorj, voluntarii CMN au fost însoțiți de către mai mulți jandarmi, împreuna cu locotenent colonel Ivan Alin Constantin, purtător de cuvânt al Inspectoratului de Jandarmi Județean „Tudor Vladimirescu” din Gorj, care a menționat: „Inițiativa de a participa la aceasta activitate de ajutorare a oamenilor cu nevoi speciale pe care i-am întâlnit astăzi în periplul nostru împreună cu voluntarii ne-a bucurat pentru ca ne-a dat prilejul sa cunoaștem locuri, oameni speciali, copii, părinți, bunici din satele gorjene si nu numai, care au nevoie de sprijinul aproapelui”.

Selecția beneficiarilor Campaniei „Caravana Bucuriei” a fost efectuată, ca de obicei, de către preoții parohi din localitățile vizitate de către voluntari.

Articolul Zeci de gorjeni sărmani, ajutați de „Caravana bucuriei“ apare prima dată în Impact in Gorj.

Vezi articol pe Impact in Gorj

Tags: , , , , ,

Sursa media: Impact in Gorj

RancaSki

Comenteaza

Trebuie sa fii Inregistrat ca sa poti comenta.

RancaSki