Zona Olteniei a epuizat bugetul pentru panourile fotovltaice în patru ore. Au fost depuse peste 2700 de proiecte

single 12/09/2019 | 0 Comentarii

În patru ore, s-a epuizat jumătate din bugetul pentru panourile fotovoltaice subvenționate. Pentru zona Olteniei s-au terminat banii

La doar patru ore de la demararea efectivă a programului de instalare de panouri fotovoltaice subvenționate au fost depuse peste 10.000 proiecte care pot fi finanțate, potrivit datelor din aplicația informatică prin care se derulează programul, administrată de Administrația Fondului pentru Mediu. Sumele alocate prin program pentru regiunea Oltenia au fost deja epuizate, deci firmele de instalatori nu mai pot depune proiecte pentru a primi finanțare prin program în această regiune.

În jurul orei 14.15, deci la circa patru ore de la debutul programului pentru persoane fizice, firmele de instalatori depuseseră deja, la nivel național, peste 10.200 de proiecte pentru a fi finanțate prin programul derulat de AFM prin care se subvenționează 90% din costul instalării unui sistem fotovoltaic de cel puțin 3 kw, maximum 20.000 de lei.

Declarativ, valoarea totală a finanţării acordate pentru acest program se ridică la aproximativ 656 milioane lei, ceea ce înseamnă că sunt fonduri pentru finanțarea a circa 33.000 de instalații fotovoltaice. Așadar, după doar patru ore, au fost depuse proiecte care acoperă aproape o treime din program, dacă socotim cele 656 de milioane de lei. Însă, în total, în centralizatorul AFM au apărut doar 537 de milioane.

Banii au fost alocați pe fiecare din regiunile de dezvoltare. La ora redactării acestei știri, fondurile pentru regiunea Sud-Vest Oltenia au fost practic epuizate. Au fost depuse 2.708 proiecte și mai sunt disponibili doar 303 lei.

Cel mai scăzut grad de interes a fost în regiunea București-Ilfov, unde fuseseră depuse doar 447 de proiect

Articolul Zona Olteniei a epuizat bugetul pentru panourile fotovltaice în patru ore. Au fost depuse peste 2700 de proiecte apare prima dată în Impact In Gorj.

Vezi articol pe Impact In Gorj

Tags: , , , , , , , , , , , , ,

Sursa media: Impact in Gorj

RancaSki

Comenteaza

Trebuie sa fii Inregistrat ca sa poti comenta.

RancaSki