06:25 Cei 15 medici români aflați în Italia s-au întors în țară cu echipamente donate de Papa

single 26/04/2020 | 0 Comentarii

O aeronavă C-27J Spartan a Forțelor Aeriene Române i-a adus în țară, sâmbătă, pe cei 15 medici și asistenți medicali români care au fost în Italia pentru a da o mână de ajutor în lupta cu Covid-19.

Cadrele medicale, însoțite de un ofițer de legătură al IGSU, au participat în Italia, în perioada 7 – 24 aprilie, la misiunile destinate salvării persoanelor afectate de noul tip de coronavirus. Personalul medical din România, selecționat pe bază de voluntariat, a acționat la Milano, timp de 14 zile, sub egida Mecanismului de Protecție Civilă al Uniunii Europene, în sprijinul sistemului medical italian, în contextul măsurilor de combatere a epidemiei COVID-19.

Aeronava a adus în România echipamente medicale donate de Statul Vatican, prin bunăvoința Sfântului Părinte Papa Francisc, autorităților locale din orașul Suceava: 5 ventilatoare pulmonare, 200 combinezoane de protecție, 5.000 măști sanitare, 900 măști tip FFP2 și 400 ochelari de protecție.

Declarații de presă susținute de premierul Ludovic Orban la întâmpinarea medicilor și asistenților români care revin din misiunea în Italia #LudovicOrban #MisiuneItalia

Declarații de presă susținute de premierul Ludovic Orban la întâmpinarea medicilor și asistenților români care revin din misiunea în Italia#LudovicOrban #MisiuneItalia

Gepostet von Ministerul Afacerilor Interne, Romania am Samstag, 25. April 2020

Vezi articol pe Radio Infinit

Tags: , , , , , , , , ,

Sursa media: Radio Infinit

RancaSki

Comenteaza

Trebuie sa fii Inregistrat ca sa poti comenta.

RancaSki