07:17 OMS contrazice teoria americană privind apariția noului coronavirus

single 05/05/2020 | 0 Comentarii

Organizaţia Mondială a Sănătăţii a caracterizat, luni, drept “speculaţii” declaraţiile liderilor americani, care spun că deţin probe care atestă că noul coronavirus provine dintr-un laborator din oraşul chinez Wuhan. Şeful diplomaţiei americane, Mike Pompeo, a afirmat că dispune de “un număr semnificativ de probe”.

“Noi nu am primit niciun fel de date, nici probe specifice din partea guvernului american cu privire la presupusa origine a virusului, deci pentru noi rămâne o speculaţie”, a declarat Michael Ryan, director de programe de urgenţă la OMS, într-o conferinţă de presă online de la sediul organizaţiei din Geneva.

Şeful diplomaţiei americane Mike Pompeo, a afirmat că “nu este pentru prima dată” când China pune astfel “lumea în pericol” din cauza “laboratoarelor care nu respectă normele”. Pompeo a afirmat, duminică, în emisiunea “This Week” de la ABC, când a fost întrebat dacă el crede că este un virus creat de om sau modificat genetic: “Cei mai buni experţi par să gândească până acum că este creat de om. Nu am motive să nu îi cred în acest moment”.

Joi, Donald Trump a declarat că se gândeşte la noi taxe contra Beijingului după ce, potrivit preşedintelui american, a devenit sigur că noul coronavirus a provenit dintr-un laborator din Wuhan şi nu dintr-o piaţă locală de animale.

Vezi articol pe Radio Infinit

Tags: , , , , , , ,

Sursa media: Radio Infinit

RancaSki

Comenteaza

Trebuie sa fii Inregistrat ca sa poti comenta.

RancaSki