16:29 ceo360.ro: Complexul Energetic Oltenia a rămas fără DIRECTORAT

single 20/02/2020 | 0 Comentarii

În ședința de marți, 18 februarie 2020, Consiliul de Supraveghere al CE Oltenia a hotărât, cu majoritate calificată, promovarea acțiunilor în răspundere față de membrii Directoratului, ca urmare a constatărilor din rapoartele Corpurilor de Control ale Guvernului și Ministerului Energiei, relatează ceo360.ro, într-un articol semnat de Ion Răuț.

”Conform art. 155(7) din Legea societăților comerciale, în această situație încetează de drept mandatele membrilor asupra cărora s-a hotărât inițierea acțiunilor în răspundere, adică cei nominalizați în rapoartele de control. Aceștia sunt: Sorinel Gheorghe Boza, Ovidiu Bălăcescu și Dan Vasile. Daniel Burlan și Constantin Bălășoiu nu sunt subiecți ai atragerii răspunderii, astfel că mandatele lor rămân valide.

Consiliul de Supraveghere a votat, cu majoritate fără echivoc, atragerea răspunderii, iar urmarea acestei hotărâri a organului competent de conducere este aplicarea întocmai a prevederilor legale al căror sediu se află în art 155(7) din Legea societăților comerciale și art 220 Cod Civil. Aceste prevederi legale generează obligații pentru Consiliul de Supraveghere chiar din momentul luării hotărârii de atragere a răspunderii, respectiv înlocuirea membrilor Directoratului ale căror mandate încetează de drept.

Neîndeplinind această obligație legală, Consiliul de Supraveghere însuși se află în afara legii. Organismul colegial de conducere numit Directorat nu poate ființa cu numai doi membri, care au contracte de mandat valide. Dacă, prin absurd, s-ar lua hotărâri cu participarea persoanelor al căror mandat a încetat de drept, acestea vor fi lovite de nulitate”, arată sursa citată.

Vezi articol pe Radio Infinit

Tags: , , , , , , ,

Sursa media: Radio Infinit

RancaSki

Comenteaza

Trebuie sa fii Inregistrat ca sa poti comenta.

RancaSki