22:42 Obama: Așa ceva nu poate fi normal pentru America anului 2020!

single 29/05/2020 | 0 Comentarii

Fostul președinte american Barack Obama a declarat, vineri, referitor la moartea bărbatului de culoare George Floyd, aflat în custodia poliției, că ”așa ceva nu poate fi normal pentru America anului 2020”. Incidentul tragic a declanșat proteste violente în Minnesota.

Bărbatul neînarmat a murit sufocat, după ce un polițist i-a presat gâtul cu genunchiul. Potrivit unor înregistrări, bărbatul îl implora pe polițist să se oprească pentru că nu mai poate respira. Moartea sa a declanșat un val de indignare în mediul online și a culminat cu protestele violente care s-au extins, vineri, în Minnesota.

Deși, potrivit unei cutumei, în calitate de fost președinte, Obama este rezervat în a comenta evenimentele la zi, fostul lider de la Casa Albă a emis, vineri, o declarație de presă în care spune că a primit mai multe mesaje de la oameni îndurerați și indignați de ceea ce s-a întâmplat. Obama mai spune că țara trebuie să creeze o ”nouă normalitate” pentru cetățenii americani de culoare.

“Așa ceva nu ar trebui, nu poate fi normal pentru America anului 2020”, a transmis Barack Obama.

Fostul președinte a făcut apel la autoritățile locale să gestioneze situația, dar a sublinat că este de datoria tuturor americanilor să își unească eforturile pentru a crea o ”nouă normalitate” în sensul eradicării rasismului care infectează instituțiile și inimile unora.

Vezi articol pe Radio Infinit

Tags: , , , , , , , , ,

Sursa media: Radio Infinit

RancaSki

Comenteaza

Trebuie sa fii Inregistrat ca sa poti comenta.

RancaSki