Cresc sau nu alocațiile? Partidele joacă tare: „Vor fi bani mai puțini la PNDL, la Consiliile Județene”.

single 20/12/2019 | 0 Comentarii

Alba neagra cu alocațiile copiilor. PSD și PNL au creat un adevărat scandal pe tema proiectului de lege privind dublarea alocațiilor de stat pentru copii. În timp ce inițiatorii, PSD, anunță o victorie și o bucurie, în același timp, pentru părinți și copii, liberalii afirmă că această  creștere duce la erodarea puterii de cumpărare.

Proiectul de lege propus de PSD privind dublarea alocațiilor pentru copii a trecut de Camera Deputaților. Decizia de a fi sau nu promulgată aparține  președintelui Klaus Iohannis. Social-democrații gorjeni susțin că nu există niciun motiv pentru care președintele ar respinge proiectul. „Am reușit, până la urmă, să aducem lumină în ochii fiecărui copil. Am reușit să dublăm alocațiile copiilor și asta am făcut-o pentru că pentru noi, PSD, copiii reprezintă cel mai important lucru, și e normal ca copiii noștri să nu resimtă măsurile de austeritate anunțate de actualul Guvern și pe care au început să le pună în practică”, a declarat liderul PSD Gorj Mihai Weber.

Poker

Nu de aceiași părere este liberalul șef de la Gorj. Deputatul Dan Vîlceanu consideră cheltuiala ca fiind de fapt o răzbunare. „PSD a făcut un poker parlamentar pentru că de fapt s-a votat o ordonanță de urgență pe care cei de la PSD au fost obligați să o dea după ce, anul trecut, la buget a trecut acel amendament al PNL privind creșterea alocațiilor pentru copii. Ei au venit cu acest amendament fără să aibă un amendament real și spunând doar că : vrem să le arătăm ăstora de la PNL că le putem face greutăți în ceea ce privește bugetul. Această creștere înseamnă 6 miliarde de lei, e un mod iresponsabil de a acționa. Dacă această lege va fi promulgată, bineînțeles că o vom aplica, și, probabil, banii vor fi obținuți de Guvern prin restructurarea altor cheltuieli, adică ,probabil , vor fi bani mai puțini la PNDL, probabil, mai puțini la CJ și o să rezolvăm problema, vom plăti!”, susține liderul PNL Gorj Dan Vîlceanu.

Bani mai mulți pe hârtie

Discuțiile în contradictoriu din teritoriu pălesc în fața planurilor făcute de premier. Ca și în cazul altor situații similare Ludovic Orban caută chichițe în lege care să anuleze efectul proiectului de lege privind dublarea alocațiilor de stat pentru copii. „ Deocamdată este un vot, până intră legea în vigoare mai sunt proceduri constituționale. Este un populism ieftin al PSD care nu are niciun fundament în realitatea economică, pentru care nu există resurse financiare la bugetul statului. Noi ne dorim creșterea alocațiilor, dar această creșterea a alocațiilor să fie sustenabilă, să ducă într-adevăr la creșterea puterii de cumpărare a alocației, pentru că dacă o facem altfel orice creștere de venit, de salariu în sectorul public, de alocație, de creștere a salariului minim, de creștere a pensiilor duce la inflație și până la urmă duce la erodarea puterii de cumpărare și creșterea nu se face decât pe hârtie, fără ca oamenii să poată să cumpere mai multe din banii pe care îi primesc în plus”, a spus Ludovic Orban.

Articolul Cresc sau nu alocațiile? Partidele joacă tare: „Vor fi bani mai puțini la PNDL, la Consiliile Județene”. apare prima dată în Impact In Gorj.

Vezi articol pe Impact In Gorj

Tags: , , , , , , , , , ,

Sursa media: Impact in Gorj

RancaSki

Comenteaza

Trebuie sa fii Inregistrat ca sa poti comenta.

RancaSki