“Crescătorii de animale, bătaia de joc a Guvernului PNL”

single 02/03/2020 | 0 Comentarii

Măsuri de austeritate în sectorul destinat creșterii animalelor. Social-democrații acuză Guvernul că vrea să-i lase pe români fără suinele din gospodărie. Totul după ce în prezent se află în dezbatere publică un proiect care interzice, printre altele, comercializarea porcilor.

“Un ordin al ANSVSA prevede că porcii nu vor mai putea fi crescuți în afara fermelor de suine. Iar cei care se vor încumeta să mai crească porci în gospodărie vor trebui să respecte niște reguli draconice, greu de îndeplinit fără niște investiții financiare foarte mari. Interesul guvernului Orban este ca agricultura și industria românească să intre în colaps și să devenim importatori pentru absolut toate produsele. Actul se află în dezbatere publică”, a transmis deputatul PSD Mihai Weber.

Doar obligații

Măsură nu este văzută cu ochi buni nici de alți parlamentari din Gorj. “Dacă Guvernul PSD a încurajat crescătorii de porci prin programul “Mangalița și Bazna”, acum, Guvernul PNL încearcă să-i împiedice pe țărani să-și mai înmulțească porcii în gospodării și să-i vândă.De asemenea, nu vor mai putea să-și mute porcii, indiferent de destinație. În plus, ministrul demis al Agriculturii a impus noi obligații pentru crescătorii din exploatațiile neprofesionale. În acest mod liberalii au ales să guverneze țara sau, mai bine zis, să-și bată joc de români”, a transmis senatorul PSD Florin Cârciumaru.

Articolul “Crescătorii de animale, bătaia de joc a Guvernului PNL” apare prima dată în Impact In Gorj.

Vezi articol pe Impact In Gorj

Tags: , , , ,

Sursa media: Impact in Gorj

RancaSki

Comenteaza

Trebuie sa fii Inregistrat ca sa poti comenta.

RancaSki