De frica coronavirusului AJOFM trece la comunicarea scrisă

single 05/03/2020 | 0 Comentarii

Măsuri speciale luate la Agenția Județeană pentru Ocuparea Forțelor de Muncă Gorj în urma epidemiei de coronavirus. Persoanele izolate la domiciliu sunt rugate să nu părăsească reședința  chiar dacă au nevoie de anumite servicii ale unității. Reprezentanții AJOFM dau asigurări că pentru fiecare situație în parte există soluții pentru ca cei izolați să nu fie nevoiți să iasă din casă.

Pentru persoanele izolate la domiciliu care beneficiază de serviciile oferite de AJOFM Gorj, responsabilii instituției au luat o serie de măsuri care vin în sprijinul suspecților de COVID 19.  Printr-un comunicat de presă unitatea anunță deciziile întreprinse.

Având în vedere necesitatea respectării recomandărilor de conduită în prevenirea răspândirii coronavirusului ( COVID 19), Agenția Județeană pentru Ocuparea Forței de Muncă GORJ informează cetăţenii judeţului Gorj asupra unor măsuri întreprinse în acest sens:

  1. În situaţia şomerilor indemnizaţi care trebuie să se prezinte la viza lunară în conformitate cu prevederile legale şi se află în situaţia de izolare la domiciliu/carantină, aceştia trebuie în prealabil să comunice agenţiei, la numărul de telefon 0253 211568, situaţia în care se află, datele personale şi numărul carnetului de evidenţă şomer, urmând ca în termen de 30 zile, dacă nu se mai află în situaţia de izolare la domiciliu/carantină, să se prezinte la sediul agenţiei noastre cu documente justificative din care să reiese motivul neprezentării la viză

(certificat medical, etc).

  1. În situaţia persoanelor care au nevoie de adeverinţe de vechime, sau alte documente eliberate de către AJOFM Gorj, şi se află în situaţia de izolare la domiciliu/carantină, aceştia vor transmite cererea de solicitare insoţită de o copie a cărţii de identitate pe adresa de email a agenţiei ajofm@gj.anofm.ro sau prin fax la numărul 0253 211568, urmând ca adeverinţa să fie transmisă către persoana care a făcut solicitarea prin email sau prin poştă, la adresa menţionată in cerere/cartea de identitate.
  2. Persoanele care se află în situaţia de de izolare la domiciliu/carantină şi doresc să se înscrie în baza de date a AJOFM Gorj ca persoană în căutarea unui loc de muncă, ca şomer indemnizat sau să se înscrie la un curs de calificare/recalificare, se vor prezenta la sediul agenţiei noastre atunci când nu se vor mai afla în situaţia de mai sus.
  3. În situaţia persoanelor care beneficiează de exportul prestaţiei de şomaj din una din ţările UE iar în momentul întoarcerii în ţară vor fi în situaţia de izolare la domiciliu/carantină, pentru respectarea termenului de 7 zile în care trebuie să se înscrie în baza de date a AJOFM Gorj ca persoană în căutarea unui loc de muncă, termen prevăzut de regulamentele europene privind securitatea socială a lucrătorilor migranţi, aceştia vor transmite documentele necesare înscrierii ( carte de identitate, act de studii şi formularul U2) prin email la adresa ajofm@gj.anofm.ro sau poştă la adresa agenţiei noastre: Târgu Jiu, str Lt. Col. D. Petrescu, nr.1, urmând ca atunci când nu se vor mai afla în situaţia de izolare la domiciliu/carantină, să se prezinte personal la sediul AJOFM Gorj cu documentele în original, a transmis Agenţia Judeţeană pentru Ocuparea Forţei de Muncă Gorj.

Articolul De frica coronavirusului AJOFM trece la comunicarea scrisă apare prima dată în Impact In Gorj.

Vezi articol pe Impact In Gorj

Tags: , , , , ,

Sursa media: Impact in Gorj

RancaSki

Comenteaza

Trebuie sa fii Inregistrat ca sa poti comenta.

RancaSki