Proiect de modernizarea a transportului în comun din Târgu Jiu în valoare de 24 milioane de euro

single 13/12/2019 | 1 Comentariu

Primarul municipiului Târgu Jiu, Marcel Romanescu, și directorul societății de transport în comun, Transloc, au semnat, ieri, la sediul Agenției de Dezvoltare Regională Sud-Vest Craiova, contract de finanțare în valoare de 24 milioane de euro, pentru modernizarea transportului în comun din municipiul Târgu Jiu.

„Am fost la Craiova, alături de noul director al societății TRANSLOC, Mihai Paraschiv, și am semnat pentru cea mai mare finanțare din fonduri europene din câte am avut până acum la Târgu Jiu – aproximativ 24 de milioane de euro! Primim această finanțare cu brațele deschise, pentru că modernizează nu numai transportul în comun din municipiu, ci rezolvă mult mai multe probleme care se acutizaseră în timp“, a precizat primarul Marcel Romanescu.

Zece milioane de lei, contribuția Primăriei Târgu Jiu

Proiectul constă în achiziționarea a 15 troleibuze noi, modernizarea rețelei de peste 13 km de cablu și extinderea acesteia, modernizarea autobazei și a stațiilor de călători, precum și introducerea unui sistem de ticketing.

Obiectivul general al proiectului îl constituie reducerea emisiilor de carbon în Municipiul Târgu Jiu prin reabilitarea, modernizarea și extinderea sistemului de transport public prin troleibuz.

Din valoarea totală a contractului de 109 milioane de lei, 10 milioane de lei este constribuția locală a Primăriei Târgu Jiu.

Articolul Proiect de modernizarea a transportului în comun din Târgu Jiu în valoare de 24 milioane de euro apare prima dată în Impact In Gorj.

Vezi articol pe Impact In Gorj

Tags: , , , , , , ,

Sursa media: Impact in Gorj

RancaSki

Comments (1)

Trackback URL | Comments RSS Feed

  1. targujeanu spune:

    Romanescule, la sfarsitul lui 2018 spuneai targujienilor ca in 2019 in oras vor circula, cel mai tarziu, pana la inceputul celui de al doilea semestru al anului, autobuze si troleibuze noi.Aceleasi minciune le repeti acum pentru 2020, tragandu-te si poza, asa cum iti este obiceiul la tot felul de intalniri si evenimente, evident in scop electoral.Oamenii, sa te mai creada?

Comenteaza

Trebuie sa fii Inregistrat ca sa poti comenta.

RancaSki