Soluții pentru combaterea poluării în Gorj

single 16/07/2020 | 0 Comentarii

Deșeurile de orice tip reprezintă o reală problemă în societatea din zilele noastre. Consiliul Europei a solicitat în nenumărate rânduri României să își proteșeze populația împotriva poluării. În acest sens, ONG-urile au încercat să tragă un semnal de alarmă și să informeze autoritățile locale cu privire la soluțiile care să combată această gravă problemă.

O conferință a unei orgaizații non-guvernamentale a avut loc ieri în municipiul Târgu Jiu. Asociația pentru Recliclare și Management Integrat al Deșeurilor  a organizat întâlnirea care a avut ca scop combaterea a tot ceea ce reprezintă expunerea la o posibilă sancționare a României, în valoare de 2,46 miliarde de euro, pentru administrarea necorespunzătoare a deșeurilor.

De asemenea, reprezentanții ONG-ului își doresc și degrevarea bugetelor consiliilor locale și județene de tot ce înseamnă costuri pentru managementul deșeurilor  infecțioase.

Președintele ARMID, Marius Marinov,  este de părere că Târgu-Jiul ar trebui să fie un exemplu pentru întreaga țară. În opinia acestuia, Gorjul este un județ cu potențial. Din păcate însă, colectarea selectivă a deșeurilor nu este implementată încă în toate unitățile administrativ-teritoriale, iar stația de sortare este nefuncțională.  Marinov a declarat că autoritățile locale nu comunică în mod corespunzător cu autoritățile centrale în privința combaterii poluării, acestea fiind depășite de situație.

Pe site-ul asociației, la secțiunea „AȘA DA” este menționată și acțiunea de curățare a Jiului în zona Barajului C.A.M din data de 11 iulie, unde a participat și președintele Consiliului Județean, Cosmin Popescu.

Vezi articol pe

Tags: , , , ,

Sursa media: TV Acces

RancaSki

Comenteaza

Trebuie sa fii Inregistrat ca sa poti comenta.

RancaSki