Sute de gorjeni au fost amendați pentru că au ieșit din casă nejustificat

single 27/03/2020 | 0 Comentarii

Peste 200 de gorjeni au fost amendaţi, miercuri, de către jandarmi şi poliţişti pentru că au ieşit din case în mod nejustificat, fără să respecte prevederile Ordinului Militar.

Au fost aplicate 213 sancţiuni contravenţionale, în valoare totală de 140.350 de lei, pentru nerespectarea Ordonanţei Militare nr.3/2020, privind condiţiile în care se poate realiza circulaţia persoanelor.

„Poliţiştii şi jandarmii desfăşoară în continuare misiuni specifice, în vederea prevenirii răspândirii COVID-19. În acest context, recomandăm cetăţenilor judeţului Gorj să evite deplasările, dacă nu au un motiv bine întemeiat.  De asemenea, reamintim că pentru verificarea motivului deplasării în interes profesional, persoanele sunt obligate să prezinte, la cererea forţelor de ordine, legitimaţia de serviciu, adeverinţa eliberată de angajator sau o declaraţie pe propria răspundere. De asemenea, pentru verificarea motivului deplasării în interes personal, persoanele sunt obligate să prezinte o declaraţie pe propria răspundere, completată în prealabil. Declaraţia pe propria răspundere trebuie să cuprindă numele şi prenumele, data naşterii, adresa locuinţei/gospodăriei/locului activităţii profesionale, motivul deplasării, data completării şi semnătura. Declaraţia pe propria răspundere poate fi completată integral olograf („de mână”), cu preluarea tuturor elementelor prevăzute în modelul declaraţiei pus la dispoziţie. Modelul de declaraţie poate fi descărcat de pe site-ul web al Guvernului României, Ministerului Afacerilor Interne, DSP Gorj, precum şi de pe site-urile celorlalte instituţii cu atribuţii în domeniu“, se arată într-un comunicat al DSP Gorj.

În această dimineaţă, la nivelul judeţului Gorj, se aflau în autoizolare la domiciliu 3.046 de persoane şi 243 de persoane în carantină.

Articolul Sute de gorjeni au fost amendați pentru că au ieșit din casă nejustificat apare prima dată în Impact In Gorj.

Vezi articol pe Impact In Gorj

Tags: , , , , , , ,

Sursa media: Impact in Gorj

RancaSki

Comenteaza

Trebuie sa fii Inregistrat ca sa poti comenta.

RancaSki